Welkom bij de Smakelijke Moestuinen!

Korting 135 locaties= OP
 
De korting voor 135 nieuwe locaties 2019 is inmiddels op, vol. Dat is een mooi resultaat en goed vooruitzicht dat in 2019 weer 135 locaties aan de slag gaan met verse groente.

Maak groente dagelijkse kost op jouw kinderdagverblijf of voorschool en doe mee aan het programma van de Smakelijke Moestuinen!

De Smakelijke Moestuinen heeft als doel kinderen, ouders, pedagogisch medewerkers op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bewust te maken van de waarde van groenten en het belang van een gezond voedingspatroon bij kinderen jonger dan 4 jaar.
 
Door middel van ‘Smakelijke Moestuinen Peuterproef’ raken peuters en hun verzorgers al spelenderwijs bekend met het natuurlijke groeiproces en de voedingswaarde van groenten. 

Wat biedt het programma van de Smakelijke Moestuinen? Onder andere:
a. Een Toolbox vol educatief materiaal en activiteiten over groente;
b. Een moestuin (squarefootgarden) met 16 vakjes waarin 16 gewassen gekweekt gaan worden;
c. Een Moestuinbox met handige gereedschappen en materialen voor bij de moestuin;
d. Gedurende 3 jaar bij de start van het nieuwe moestuinseizoen een zadenpakket en handig boekje;
e. Ondersteuning: website Smakelijke Moestuinen, bezoek moestuinvrouw, digitale nieuwsbrieven etc.;
f. Ondersteuning van ouderavonden over het thema verse groente.
 
Studenten van de Hogeschool Utrecht maakten in 2018 een filmpje over Smakelijke Moestuinen op locatie in Alkmaar.

Rapport VU Amsterdam over impact Smakelijke Moestuinen nu beschikbaar

De Vrije Universiteit (VU) Amsterdam publiceert het rapport ‘Impact van de “Smakelijke Moestuinen” op de attitude ten opzichte van groenten op kinderdagverblijven: effecten en procesevaluatie.’ Dit onderzoek toont aan dat Smakelijke Moestuinen een positieve ervaring is voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen en dat het kinderen kan stimuleren om groente te eten.

Klik hier voor meer informatie en het complete rapport.

Wat zeggen deelnemers over Smakelijke Moestuinen?

'Ik vind sowieso de producten in de box heel erg leuk, weet je wel, er zitten gietertjes bij, een schepje…en het spreekt de kinderen ook aan, het is gewoon mooi materiaal!'

PM'er kinderopvang

'Het (groei in de moestuin) ging uitermate goed, we hebben helemaal geen gekke dingen gehad en de groenten groeiden als kool!'

Kinderdagverblijf

'Het (de instructies in de handleiding) is echt gewoon voor dummies, echt top geregeld. Zelfs op het zakje met de zaden staat in welk vak je het moet doen.’

PM'er

Copyright BuurtLAB 2018